Mandliküpsised mooniseemnete ja armastusega

Image

Nende vahel oli küpsis, ahjusoe ja meelitavalt lõhnav. Küpsis oli tüdruku õrnade, roosaks lakitud küüntega sõrmede vahel. Nagu küsimärk rippus see õhus nende vahel. Tüdruku pilk oli väljakutsuv, ehk kergelt pilkavgi. Poiss vaatas tüdrukut, vaatas küpsist, muigas, kuigi taipas, et tegu on olulise ja tõsise momendiga. Tüdruk kergitas seepeale kulmu, aga jättis küpsise õhku. Ühtäkki sööstis poiss tema poole, haaras küpsise hambusse ja paiskas samas tüdruku pikali. Tüdruk lamas liikumatult, kuni poiss küpsist mugis. Siis laskus poiss allapoole ja sosistas talle kõrva: “Ma armastan mandleid.” Siis suudles poiss tüdruku kaela. “Kuidas sa teadsid, et siin mandlijahu on?” päris tüdruk uuesti silmi avades. Korra oli ta juba õndsuses ära heljunud, nautinud õrnu ärevusvibratsioone oma kaelal. “On asju, mida ma tean,” vastas poiss korraga tõsisemaks muutudes ja tüdrukule otsa vaadates. Tema pilgus oli lõputu armastus.

Retsept

  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 3 dl mandlijahu
  • 1 spl mooniseemneid
  • 100 g datleid
  • 30 g šokolaaditükke

Sulata vesivannil või ja klopi samal ajal kausis lahti munad. Sega kokku ning lisa mandlijahu ja mooniseemned. Datlid omavad siin retseptis magustaja rolli ning et nende magusus täielikult kätte, saada püreesta nad köögikombainiga. Eriti nutikas oleks, kui sul oleks külmkapis säärasteks puhkudeks lausa kena potsik datlipüreega (mul mõnda aega oli, aga siis tarbisin juba ära). Lõika šokolaaditükid õige väikesteks ja sega taignasse. Saad kenad küpsised, mil on sees nii pisikesed moonitäpid kui ka suured šokolaadisilmad. Tõsta küpsetuspaberiga ahjuplaadile (minu puhul siis silikoonmatiga kaetud plaat) pisikesed kuhjad, vajuta lamedamaks (nii küpsise moodi) ning küpseta 175 kraadi juures umbes 25 minutit.

Imageüpsi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s