Kodujuustu-peedivorm ehk trennijärgne toit

Ühtäkki hakkas peas ketrama kujutlus peedipirukast kitsejuustuga – üsnagi tavaline vaatepilt, eks ole? Miskit moodi teisenes see aga üpris kiirelt põhjatuks vormiroaks, sest mida vähem jahu (olgugi et plaan sisaldas rukkijahu), seda tervislikum lõpptulemus. Kuna võid enam eriti ei söö, siis oleks pidanud murepõhja osas ka midagi leiutama hakkama. Viimaks jäi peale aga vormiroog, mis sisaldab nii mõnusat peeti kui valgurikast kodujuustu, lisaks veel muna, mis kogu seda nalja koos hoiab. Kõhtutäitev ja lihast kasvatav, ilmselgelt trennijärgne roog! Kuna asusin nüüd igahommikuse trenni lainele (jõuludeni välja!), siis esimese portsu (mis muide küpses ahjus siis, kui ma juba magasin; ahi õnneks lülitab end ise välja) sõingi pärast hommikusi Spartatunde. Mõnus!

Osised

  • 6 väiksemat peeti
  • 300 g kodujuustu
  • 3 muna
  • rohelist sibulat
  • soola
  • rosmariini

Valmistamine

Keeda peete 15 minutit, päris pehmeks ei pea need minemagi, ahjus küpsevad edasi. Koori peedid ja riivi jämeda riiviga. Lisa kodujuust, munad, maitseained – just nii palju, kui sinu hing ihaldab. Kalla kandilisse keeksi/leivavormi ja küpseta 180 kraadises ahjus alumisel kuumusel umbes 35 minutit. Kiire ja lihtne, aga niivõrd ilus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s