Remondiaja eined

Teeme remonti. Ostsime Kehrasse korteri, oma kodu. Esimesed 7 remondipäeva (mitte järjest, aga nädalavahetuste peale kokku) meil köögis eriti mingeid vahendeid ei olnudki. Pliit, tööpind, kraanikauss, kapid. Sõime plastkahvlitega Grossi poe rosoljet. 

Nädal hiljem olime juba paremini varustatud: keedupott, päriskahvlid, lusikad, 2 suurt tassi. Meil pole autot (load tegemisel) ja käeotsas asju tassides oli prioriteet ehitustarvetel + jooksuriided ja täispuhutavad madratsid. Potis tegime kiirnuudleid. Avastasin, et isegi neid saab tiba paremaks muuta. Kõige mõistlikum on pakki kaasapandud maitseained ära jätta, sest need on põhimõtteliselt hunnik lisaaineid. Kuna meil tollal maitseaineid polnud, kasutasime siiski pakikese ära… Juurde kallasime ka külmutatud köögivilju. Ajanappus, tarvikute nappus… aga saab hakkama!

Ajas veel nädalake edasi ja valmistasime juba tõsisemaid toite. Ikka oli 1 pott ja 2 suurt tassi, millest vaheldumisi süüa-juua, aga lisaks ka väike purk, millesse olin seganud soola ja ürte. Olin valmis isegi purgitoitude võõrasse maailma sukelduma, aga kallis abikaasa tõmbas mind tagasi parema toidu manu. Mõnikord ei saagi aru kumb meist toitumisnõustaja on. Kiirustades, näljase ja väsinuna kipun pigem mina absurdseid valikuid tegema. Samas ärkab peagi köögivilja ja muude kasulike toitude nälg uuesti. Keha nõuab tervislikku! Purgitoitude silte uurides pidin kahjuks tõdema, et enamik sisaldab mingeid lisaaineid.

Meie esimene korralikum toit oli siis 1 potis tehtud punane riis + tomatipasta + hakitud maheköögiviljad (valmishakitud ja vaakumpakendatud boršisegu: kapsas, peet, kartul vms). Sealt edasi on asjalood juba nii, et kolisime sisse ja hakkasime tavapäraselt sööma. Remondi ajal on tegelikult palju kasu hakitud külmutatud köögiviljadest (400 g pakk on paras korraga ära kasutada, sest külmikut ei pruugi olla), kiirelt valmivatest kuivainetest (riisinuudlitega piisab ka kuuma vee pealevalamisest ning sõime ka kaeraputru) ja rosinatest-pähklitest vahepaladena. Kõht on pigem rohkem tügi kui muidu, seega on energiarikkad vahepalad omal kohal. Ja meil olid laual ka puuviljad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s